Internetmarknadsföring

Millstone Group är en mediebyrå som inser både vidden och vikten av internetmarknadsföring i en digital era. Med internets framväxt finns det i dag ett större behov än någonsin att tänka om vad gäller traditionell marknadsföring. Att lägga ut en annons i en tidning ger i dag inte samma effekt som för 20 år sedan. I stället är det de företag som bäst anpassar sig till samtidens förutsättningar som får en klar konkurrensfördel. Det handlar bland annat om att använda resurser annorlunda och att synas på rätt plats, vid rätt tillfälle. Det är på nätet magin sker och det är inom e-handel och andra digitala tjänster vi hör de flesta framgångssagorna numera. Marknadsföring av i dag har högre mätbarhet och längre räckvidd är någonsin tidigare. När allt kan mätas, analyseras och jämföras finns det inte längre en ursäkt för att gå på känsla. Med rätt metoder blir internetmarknadsföringen både kalibrerad och exakt samt lönsam och kostnadseffektiv. Det gäller bara att veta vad som passar dig och ditt företag bäst, något vi på Millstone Group gärna hjälper dig med. Millstone Group består av flera olika företag som tillsammans erbjuder en helhetslösning när det kommer till marknadsföring på nätet. Pineberry är en auktoritet inom sökmotoroptimering och sökordsannonsering, WordOn kan allt om medieköp på nätet och Moow är specialister på digital kommunikation.

Olika former av marknadsföring på nätet

Här går vi igenom de vanligaste typerna av marknadsföring på nätet och beskriver hur varje kanal fungerar.

Sökmotoroptimering – Att synas i sökresultatet

Att Googla något är som bekant väldigt vanligt och de allra flesta företag inser att det blir viktigare och viktigare att synas där kunderna finns. Sökmotoroptimering är det arbete som gör att du syns i sökflödet när någon söker på produkter eller tjänster du erbjuder. Det som krävs för att lyckas är att du är medveten om sökpotentialen på din webbsajt och de tjänster du erbjuder. Vi hjälper dig att hitta de mest lönsamma sökorden och visar hur din sajt blir relevant både för besökare och Google. När du har optimerat din webbsajt och syns på rätt sökord hittar fler kunder till dig – helt enkelt därför att du syns när sajten hamnar högre upp i sökresultatet på Google när dina kunder googlar efter de produkter eller tjänster du erbjuder. Det är bland annat detta som gör sökmotoroptimering till en enormt kraftfull form av internetmarknadsföring.

Sökordsannonsering – Att nå ut vid exakt rätt tillfälle

Sökordsannonsering i Google AdWords är ett av världens mäktigaste annonseringsverktyg. Adwords-annonserna är de översta resultaten du ser när du googlar och är märkta som annonser. Genom att tydligt synas för dina potentiella kunder när de aktivt söker på det just du erbjuder har du alla förutsättningar att öka både intäkter och bygga ditt varumärke. Att annonsera på sökord kräver en sökordsanalys som visar på vilken trafik som är mest lönsam. För att lyckas på bästa sätt gäller det att ha en bra relevans mellan sökord, annonser och innehåll på sajten. Att få svar på vilka sökord som bäst representerar dina tjänster och erbjudanden gör att annonseringen blir mer exakt än den någonsin tidigare varit. I Google AdWords har du full koll på intäkter och kostnader samtidigt som du ser var trafiken till sajten kommer ifrån. I verktyget ser du även vilken tid på dygnet det klickas på annonserna som mest och vilka sökord som konverterar bäst för dig. Sökordsannonseringen optimeras konstant utifrån flera faktorer, detta för att nå en så hög lönsamhet som möjligt.

Affiliate – Att annonsera på relevanta platser

Med affiliatenätverk når du ut till dina målgrupper i relevanta kanaler. Det ger din digitala närvaro en bredd som gynnar inte bara försäljning utan även varumärkeskännedomen. Som annonsör hittar du, genom affiliatenätverken, rätt plats att synas på. Som publicist finner du på samma sätt de annonsörer som bäst passar sajten och dina besökare. Detta system optimerar alltså inte bara marknadsföring, det maximerar även resultatet hos anslutna marknadsföringskanaler. De som har många besökare omvandlar trafiken på sajten till rena intäkter.

Sociala medier – Framtiden är här för att stanna

Det går inte att beskriva marknadsföring på nätet utan att tala om sociala medier. Att annonsera på Facebook blir allt vanligare och i dagens läge kan detta vara en oerhört lönsam och effektiv plattform att nå potentiella kunder på. Genom att rikta in annonseringen på särskilda målgrupper kan du driva trafik till sajten samt din öka försäljning.

Millstone Group – En helhetslösning för internetmarknadsföring

Med vår samlade expertis på Millstone Group blir internetmarknadsföringen mer begriplig samtidigt som den blir mer lönsam och kostnadseffektiv för dig. Vi hjälper ditt företag att nå framgång i rätt digitala kanaler och säkerställer att du får ut så mycket som möjligt av din marknadsföring på nätet.